Erişilebilirlik Ayarları

Yazı boyutu

Renk Seçenekleri

Tek renkli Sessiz renk Koyu

Okuma araçları

izolasyon Yönetici

Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

2023 Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’nın (GIJC23) 19-22 Eylül tarihlerinde İsveç’in tarihi Göteborg şehrinde yapılması planlanıyor.

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı (GIJN), GIJC23 için iki yerel ortak ev sahibi olan Linnaeus Üniversitesi’ndeki Fojo Medya Enstitüsü ve İsveç’in ulusal araştırmacı gazeteciler derneği Foreningen Gravande Journalister ile çalışacak. İsveç Sergi ve Kongre Merkezi mekan sağlayacak, bu iş birliği için heyecanlıyız! 

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı, dünyanın en büyük uluslararası araştırmacı gazeteciler ve editörler toplantısı ve GIJC23, 13. kez yapılacak. Konferansta en yeni araçlar ve teknikler üzerine eğitim, son teknoloji atölye çalışmaları ve kapsamlı ağ oluşturma ve beyin fırtınası oturumları yer alıyor.

GIJN Yönetim Kurulu Başkanı Brant Houston, “GIJN’nin 20. yıldönümünde, ilk küresel konferansların yapıldığı Avrupa’ya geri dönmek tam zamanında ve uygun görünüyor” dedi.

“Uluslararası araştırma çalışmaları konusunda zengin bir geçmişe sahip olan İsveçli meslektaşlarımız GIJN’nin büyük destekçileri oldular ve konferansı Göteborg’a getirmek heyecan verici olacak.”

“GIJC 2023’ün ortak ev sahibi olmak bir onurdur ve Fojo tarafından, Göteborg konferansını öğrenme ve deneyim paylaşımı için harika bir yer haline getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ve eğlenceli hale getirmek tabii ki!” dedi Fojo Medya Enstitüsü müdürü Kersti Forsberg.

Foreningen Gravande Journalister yönetim kurulu başkanı Ulla Sätereie, “Tüm uluslararası meslektaşlarımızı tekrar bir araya getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. “Ağ oluşturma ve sınır ötesi iş birlikleri her zamankinden daha önemli. Size birinci sınıf bir konferans vermeyi taahhüt ediyoruz.”

Başlangıçta Avustralya, Sidney için planlanan GIJC23, konferansın yerel ev sahibiyle ilgili değişen koşullar nedeniyle farklı bir adrese taşındı. Ancak GIJN, gelecekte Avustralya’da bir konferans düzenlemeyi yine dört gözle bekliyor.

Önceki Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansları Brezilya, Danimarka, Almanya, Norveç, Güney Afrika ve Ukrayna dahil olmak üzere dokuz ülkede düzenlendi.

Toplantılar her iki yılda bir düzenleniyor ve genellikle 120’den fazla ülkeden 1.500’den fazla gazeteciyi katılıyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi, GIJC23, Güney’den ve diğer bölgelerden gazetecileri konferansa getirmek için sağlam bir burs programı sunacak. Bu yüksek etkili etkinliğe destek olmak isteyen bağışçılar ve eş sponsorlar, organizatörlerle buradan iletişime geçebilir.

GIJN’nin 20. yıldönümünü kutlamanın yanı sıra, gelecek yıl İsveç’in en büyük ikinci şehri olan Göteborg’un 400. yıldönümü olacak. Tarihi liman, kanalları, ağaçlıklı sokakları, üniversiteleri ve birçok kafesiyle tanınan bir şehir.

Güney İsveç’teki Linnaeus Üniversitesi’nde bulunan Fojo Medya Enstitüsü, daha demokratik ve sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunabilmesi için gazeteciliği ve medyayı güçlendirmek ve geliştirmek için dünyanın dört bir yanındaki ortaklarla birlikte çalışıyor.

İsveç Araştırmacı Gazetecilik Derneği Foreningen Gravande Journalister (FGJ), derin, eleştirel gazeteciliğin tanıtımına ve ilhamına adanmış kar amacı gütmeyen bir organizasyon. Derneğin amacı, gazeteciler arasında bilgi paylaşımını geliştiren kurslar ve seminerler planlamak.

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı, 89 ülkede 235 üye kar amacı gütmeyen kuruluşla dünyanın araştırmacı muhabirleri için uluslararası bir merkez olarak hizmet vermekte. GIJN ekibi her gün bir düzine dilde çalışarak, gazetecilere gücün kötüye kullanılması ve hesap verebilirlik eksikliğinin peşinden gitmeleri için araçlar, teknoloji önerileri ve eğitim veriyorlar.

Daha fazla bilgi için hello@gijn.org ile iletişime geçin.

Bu Çalışma Bir Lisans Altında Lisanslanmıştır Creative Commons Atıf-Türevi Olmayan 4.0 Uluslararası Lisansı

İçeriklerimizi bir Creative Commons Lisansı Altında Ücretsiz, Çevrim içi veya Basılı Olarak Yeniden Yayınlayın.

Bu Yazıyı Yeniden Yayınla

Bu Çalışma Bir Lisans Altında Lisanslanmıştır Creative Commons Atıf-Türevi Olmayan 4.0 Uluslararası Lisansı


Material from GIJN’s website is generally available for republication under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International license. Images usually are published under a different license, so we advise you to use alternatives or contact us regarding permission. Here are our full terms for republication. You must credit the author, link to the original story, and name GIJN as the first publisher. For any queries or to send us a courtesy republication note, write to hello@gijn.org.

Sonrakini Oku