Erişilebilirlik Ayarları

Yazı boyutu

Renk Seçenekleri

Tek renkli Sessiz renk Koyu

Okuma araçları

izolasyon Yönetici

Hikayeler

GIJN Web Semineri: Altın Üçgende Organize Suçları Araştırmak

Bu Yazıyı Oku

English

Myanmar, Tayland ve Laos sınırlarının kesiştiği Altın Üçgen, dünyanın en ünlü suç merkezlerinden biri.  Bölgenin yeraltı ekonomisi narkotik, insan kaçakçılığı, vahşi yaşam kaçakçılığı, yasadışı madencilik ve daha fazlasıyla yılda milyarlarca doları aşıyor. Sınır ötesi yasadışı ağlar, Asya’daki ve dünya çapındaki suç gruplarıyla  küresel bir etkiye sahip.

Altın Üçgen, onlarca yıldır dünyanın dört bir yanındaki gazeteciler için bir hayranlık kaynağı olmuş. Suç çetelerinin, gerçeküstü karakterlerin ve bölgenin zengin tarihi ve kültürlerinin bitmez gibi görünen hikayelerine odaklanan oldukça fazla. Bununla birlikte, organize suçu haber yapmak zor ve bölgenin karaborsaları, suç aktörleri ve siyasi destekçileri hakkında gerçeklere ulaşmak kolay değil. GIJN web seminerinde, üç kıdemli muhabir Altın Üçgen  bölgesinde nasıl haber yapıyorlar hem ipuçları paylaşacaklar hem de kaynak sunacaklar.

Thu Bui, BBC News Vietnam’da çalışan  Bangkok merkezli bir gazeteci. Kuzeydoğu Myanmar’da faaliyet gösteren çeteler tarafından Kamboçya’ya yapılan insan ticareti de dahil olmak üzere bölgedeki insan kaçakçılığına ilişkin çok sayıda araştırma yaptı. Ayrıca genç Vietnamlılar için medya okuryazarlığı projeleri yürütüyor, medya okuryazarlığı üzerine el kitapları ve gazeteciler için etik konularında  katkıda bulunuyor.

Bertil Lintner, Tayland merkezli gazeteci ve Asya’daki siyaset, çatışma, suç ve jeostratejik konular üzerine 22 kitabın yazarı. 1982’den 2004’e kadar artık feshedilmiş haftalık Uzak Doğu Ekonomi  dergisinde muhabirdi ve şuanda Asia Times için yazıyor. En son kuzeydoğu Myanmar’da bir halk olan Wa kitap yazdı, Hint Okyanusu’ndaki güç oyunları ve Dalai Lama’nın bir biyografisi hakkında da kitapları var. 2003 tarihli Bloodbrothers: The Criminal Underworld in Asia adlı kitabında Asya-Pasifik bölgesindeki suçları ele aldı.

Nyein Nyein Pyae, Myanmar’da yaşayan bir aktivist, araştırmacı ve gazetecidir. Myanmar sınırı ve ilgili konular hakkında yaptığı kapsamlı ve derinlemesine habercilik nedeniyle 2021’de Yangon Gazetecilik Okulu’ndan En İyi Jeopolitik Film Ödülü’nü aldı. On yılı aşkın bir süredir politika odağında iç savaş, ulusötesi çatışmalar, azınlıklar, çeşitlilik, eşitlik, federalizm ve demokratikleşme konularında çalışıyor.

Eunice Au, Moderatör, GIJN Global Ekip Yöneticisi. Singapur’daki The Straits Times’ın Malezya muhabiri ve New Straits Times‘ta gazeteciydi. Ayrıca The Sun, Malaysian Today ve Madam Chair için de yazdı.

Bu web semineri, 28 Kasım 2022’de yayınlanacak olan GIJN’s Guide to Investigation Organize Crime in the Golden Triangle kitabıyla bağlantılıdır. Kılavuz, web semineri konuşmacılarından biri olan Bertil Lintner tarafından yazılmıştır.

Bu projeye verdiği destek için Ulusötesi Organize Suçlara Karşı Küresel Girişim‘e teşekkür ederiz.

Web seminerine buradan kaydolun!
Tarih: 1 Aralık 2022 Perşembe
Saat: 07:00 EST/19:00 Bangkok /15:00 İstanbul– Benim şehrimde saat kaç?

Bu Çalışma Bir Lisans Altında Lisanslanmıştır Creative Commons Atıf-Türevi Olmayan 4.0 Uluslararası Lisansı

İçeriklerimizi bir Creative Commons Lisansı Altında Ücretsiz, Çevrim içi veya Basılı Olarak Yeniden Yayınlayın.

Bu Yazıyı Yeniden Yayınla

Bu Çalışma Bir Lisans Altında Lisanslanmıştır Creative Commons Atıf-Türevi Olmayan 4.0 Uluslararası Lisansı


Material from GIJN’s website is generally available for republication under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International license. Images usually are published under a different license, so we advise you to use alternatives or contact us regarding permission. Here are our full terms for republication. You must credit the author, link to the original story, and name GIJN as the first publisher. For any queries or to send us a courtesy republication note, write to hello@gijn.org.

Sonrakini Oku