Erişilebilirlik Ayarları

Yazı boyutu

Renk Seçenekleri

Tek renkli Sessiz renk Koyu

Okuma araçları

izolasyon Yönetici

Hikayeler

GIJN Gazeteci Güvenlik Değerlendirme Aracı Türkçe Olarak Yayında

Güvenlik, gazeteciler özellikle araştırmacı gazeteciler için  çok önemli. Karmaşık yönünü anlamak bir yana sorunu ele almak bile zor! Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı (GIJN) süreci kolaylaştırmak için Ford Vakfı’nın Siber Güvenlik Değerlendirme Aracını (CAT) watchdog gazetecilik gruplarının kullanımı için yeniden geliştirdi. Türkçe dahil birden fazla dile çevrilen Gazeteci Güvenlik Değerlendirme Aracı (JSAT) güvenliğinizi nasıl iyileştireceğinize ilişkin önerilerle birlikte bir kuruluşun fiziksel ve dijital güvenlik gücü ve esnekliğine ilişkin çevrim içi bir analiz olanağı sunuyor.

Kuruluşunuzun güvenlik durumunu kontrol etmek için lütfen buradaki değerlendirmeyi tamamlayınız. Değerlendirmeniz yönetim veya karar vericiler de dahil olmak üzere ekibinizin birkaç üyesinin de katılımı ile yaklaşık bir saat sürecektir. Tamamladıktan sonra kuruluşunuzun daha güvenli hale gelmesine yardımcı olacak önceliğinizi belirleyecek bir puan alacaksınız!

Eğitim Oturumuna da Katılabilirsiniz

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı (GIJN) ‘Gazeteci Güvenlik Değerlendirme Aracı (JSAT)’ Türkçe yayınıyla birlikte gazetecilerin araçtan en iyi şekilde yararlanmaları için eğitim de düzenleniyor. 1 Temmuz Cuma günü İstanbul saati ile 11:00’de Türkçe webinar gerçekleştirilecek. Eğitimi NetBlocks’un yöneticisi, dijital güvenlik uzmanı Işık Mater veriyor. Katılımcıların önceden kayıt yaptırmaları gerekir ve eğitime katılmadan önce JSAT aracını denemeleri önerilir. (Eğitim sadece gazeteciler içindir.)

Eğitime Buradan Kaydolun!

Tarih: 1 Temmuz 2022, Cuma Saat:  11:00 (İstanbul)

JSAT’ın faydalı olup olmadığını veya nasıl geliştirilebileceğine dair önerileriniz varsa bize bu adresten ulaşabilirsiniz.

Bu Çalışma Bir Lisans Altında Lisanslanmıştır Creative Commons Atıf-Türevi Olmayan 4.0 Uluslararası Lisansı

İçeriklerimizi bir Creative Commons Lisansı Altında Ücretsiz, Çevrim içi veya Basılı Olarak Yeniden Yayınlayın.

Bu Yazıyı Yeniden Yayınla

Bu Çalışma Bir Lisans Altında Lisanslanmıştır Creative Commons Atıf-Türevi Olmayan 4.0 Uluslararası Lisansı


Material from GIJN’s website is generally available for republication under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International license. Images usually are published under a different license, so we advise you to use alternatives or contact us regarding permission. Here are our full terms for republication. You must credit the author, link to the original story, and name GIJN as the first publisher. For any queries or to send us a courtesy republication note, write to hello@gijn.org.

Sonrakini Oku